Autor |
Wiadomość |
Kai
Wicked Sick
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Wto 21:13, 26 Gru 2006 |
|
Chciałbym rozpocząć dyskusję o tym hero, ponieważ jest to chyba jedyny hero, którym nie grałem (prawie jedyny)
Na wstępie chciałbym zadać pytanie. Czy kiedy on złapie w sieć to może przesuwać przeciwnika który się w niej znajduje ?? Nigdy nie widziałem tego w grze, ale widziałem to w oficjalnym filmiku Doty O.o Niewierzycie to sobie obejrzcie uważnie. Koleś stawia wardy z ulti, łapie w sieć, ale wardy nie sięgają, no to przesuwa go do nich O.o
Jaka taktyka, może jakiś build ktoś nim napisze. Licze na każdą podpowiedź Bo chcę nim zagrać.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|
|
VaDeR
Administrator
|
Wysłany:
Śro 0:04, 27 Gru 2006 |
|
To podrzucał Tiny, a op akurat był w Shaclesach. Szkoda, żeś nim nie grał bardzo fajny hero i łatwo się nim gra.
|
|
|
|
|
Uber_pwn
Administrator
|
Wysłany:
Śro 1:27, 27 Gru 2006 |
|
Ja składam aghanim, meka, travelki a potem to robię różnie. Najlepiej wardy postawić pomiędzy opa, wtedy jest nimi otoczony i niemoże się z nich wydostać, łapiesz w shaklesy, gdy się skończą zamieniasz w owce i dobijasz lightingiem. Bardzo ładne kombo.
|
|
|
|
|
stasiek01
Dominating
|
Wysłany:
Śro 9:15, 27 Gru 2006 |
|
Kai napisał: |
(prawie jedyny) |
LOL!
Kai napisał: |
Czy kiedy on złapie w sieć to może przesuwać przeciwnika który się w niej znajduje ?? |
jasne ale moga to zrobic tylko herosi jak pudge, vengeful spirit (hmm ktos jeszcze?)
|
|
|
|
|
Sinus
Veteran
|
Wysłany:
Śro 9:36, 27 Gru 2006 |
|
stasiek01 napisał: |
(hmm ktos jeszcze?) |
no i wspomniany wyżej tiny ...
z tego co pamietam to z tym herosem na PL wersji jest głupota bo Ulti i Lighting jest na W i do 6 lvl skróty nie przeszkadzają a potem sraka (chyba)
teraz mam eng i sie nie martwie o nic
rhasta jest dobry , ale najefektywniejszy jest chyba z daggerem (widzialem 2 razy takiego i 2 razy good)
|
|
|
|
|
Andryij
Veteran
|
Wysłany:
Pią 18:58, 29 Gru 2006 |
|
Sinus napisał: |
stasiek01 napisał: |
(hmm ktos jeszcze?) |
z tego co pamietam to z tym herosem na PL wersji jest głupota bo Ulti i Lighting jest na W i do 6 lvl skróty nie przeszkadzają a potem sraka (chyba)
|
Gram Rhastą dużo, mam pl wersje i tam te hotkeye są inaczej (W)ards Li(G)hting. co do taktyki to Rhasta raczej chodzi z jakimś kolegą dpsowcem albo nukerem. Wardy się długo ładują i lepiej je spożytkować na jakąś wieżę albo trzymać sobie w zapasie na jakieś dziwne sytuacje (np, spokojnie sobie farmujesz na neutralach a tam NS wyskakuje).
Itembuild? Na początek bracer scroll i za resztę potiony. Potem buty (baardzo wolny hero). Aganim się przydaje, ale jest drogi więc lepiej zakupić Refreshera na początek. Serduszko/Linken też jest dobre, bo Rhasta w teambattle zwykle stoi i obrywa (shackles).
Taktyka? iść Top albo Bot, trzymać się blisko drzew przy krawędzi mapy, nie wychylać się, poharrasować piorunami przeciwnika, szakle potem znowu pioruny i do 6 levela mamy 2:0. Jak coś pójdzie nie tak, to dzida w krzaki i scroll.
|
|
|
|
|
ShinjiIkari
Dominating
|
Wysłany:
Pią 19:20, 29 Gru 2006 |
|
Rhasta to najlepszy disabler w grze, 4 sec hexa i 4 sec shackles(chyba...) dają nam i towarzyszowi na lini(NIGDY NIE IDŹ SAM NA LINIĘ! Rhasta bez teamu to jak puby bez naixa, sa, snipera i dagona:P) 8 sekund na zabicie przeciwnika. na wyższych lvl dokładamy do tego jeszcze finishera w postaci forked lightining.
Refresher+Aghanims=raxy down. 24 wardy>all poza jednym szczegółem. Techies suicide > WARDS O_O.
|
|
|
|
|
stasiek01
Dominating
|
Wysłany: